Ceny nemovitostí spíše dále porostou, shodují se odborníci

V úterý 22. srpna 2017 se v Praze diskutovalo o makroekonomických trendech a jejich vlivu na nemovitostní trh v České republice. V diskusi vystoupili čtyři řečníci z finančního světa – Zdeněk Tůma (KPMG), Jan Frait (ČNB), Petr Dufek (ČSOB) a Milan Roček (Společnost pro cenové mapy; Hyposervis), debatu moderoval Jan Sadil.

Tempo růstu cen nemovitostí se v následujících letech pravděpodobně výrazně měnit nebude, shodují se ekonomové. Český trh velmi ovlivňuje velký nedostatek nových bytů (např. v Praze a Brně situaci ještě výrazně deformuje fenomén sdíleného bydlení) a silná poptávka, což povede k tomu, že se ceny budou spíše zvyšovat.

PRESS KIT ke stažení