ARTN zve realitní experty k účasti na dotazníkovém šetření trendů českého nemovitostního trhu

Praha, 11. ledna 2016 - Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí dnes vyzvala zástupce českého realitního trhu, aby se zúčastnili pravidelného každoročního průzkumu, jehož cílem je sledování vývoje a trendů na českém realitním trhu. V letošním dotazování se chce zaměřit na pozitivní faktory vývoje trhu, na územní rozvoj a spolupráci soukromého a veřejného sektoru.

„Vedle tabulkových odpovědí využíváme náš pravidelný průzkum také k tomu, abychom získali expertní komentáře, které pak využíváme k citacím v připravovaném dubnovém vydání odborné publikace Trend Report 2016,“ informuje Monika Kofroňová, tisková mluvčí ARTN. Průzkum obsahuje 13 otázek ve všeobecné části, jejichž vyplnění zabere maximálně 15 minut a dále pokračují segmentové otázky, které si účastníci vybírají podle své kompetence či preference.

ARTN si velice váží ochoty a spolupráce všech účastníků šetření a pro ty, kteří odevzdají kompletní dotazník, připravila jako odměnu jeden výtisk Trend Reportu zdarma. „U příležitosti blížících se jubilejních 15. narozenin ARTN navíc vylosujeme jednoho z účastníků, který obdrží 2 vstupenky na letošní galavečer soutěže Best of Realty,“ doplňuje Monika Kofroňová.

Dotazník je připraven v on-line verzi, lze jej kdykoli přerušit či se k němu vrátit. Zpět jej mohou účastníci zasílat do středy 27. ledna 2016. Podrobnější informace o průzkumu jsou k dispozici rovněž formou krátkého videospotu nebo na www.artn.cz.

* * * * * * * *

O Asociaci pro rozvoj trhu nemovitostí

Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) je dobrovolným neziskovým občanským sdružením, které bylo založeno v roce 2001 a jehož členy jsou přední osobnosti z nejrůznějších oblastí trhu nemovitostí. Základními cíli sdružení jsou zejména zvýšení kvality, stability a transparentnosti českého trhu nemovitostí, standardizace postupů a procesů na českém trhu nemovitostí, zvýšení kvality vzdělávání, informovanosti a zlepšení vzdělanosti odborné i laické veřejnosti v oboru nemovitostí, propagace českého trhu s nemovitostmi v tuzemsku i zahraničí a zdokonalování právního prostředí pomocí návrhů legislativních změn. Asociace v rámci své propagační a popularizační činnosti pravidelně vydává zprávu o stavu trhu nemovitostí Trend Report, pořádá diskusní setkání a kulaté stoly za účasti předních odborníků a zajišťuje jejich medializaci. Asociace zašťituje prestižní soutěž Nejlepší z realit/Best of Realty a uděluje zvláštní cenu ARTN „AWARD FOR EXCELLENCE“ za zvláštní přínos rozvoji českému trhu nemovitostí. Členové ARTN jsou aktivní v přednáškové činnosti a spolupracují s veřejným sektorem a státními institucemi. Více o aktivitách a členství v ARTN na http://www.artn.cz.

Monika Kofroňová
Výkonná manažerka, tisková mluvčí
Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí
Ječná 39a